FAÜLTETÉS

Minden magvásárolt karkötő után 4 fát ültetünk a nevedben.

Támogasd ebben te is projektünket, és segítsd környezetünk védelmét!

MIÉRT IS ANNYIRA HASZNOS A FAÜLTETÉS?

A TALAJ TERMÉKENYEBBÉ VÁLIK

A fák alapvető tápanyagokat és ásványi anyagokat szolgáltatnak, amelyek így a talajba kerülnek. Ezek a tápanyagok elősegítik a föld újjáélesztését és támogatják a többi növény életét, ami lehetővé teszi, hogy az elhagyatott területek gyümölcsözővé válhassanak.

VÉDELMET NYÚJT AZ IDŐJÁRÁS ELLEN

A fák segítik a föld (és az emberek) megóvását a talaj és a szél eróziójától. Szélsőséges időjárási körülmények között a fák elfogják a szelet és az esőt, és olyan pajzsot hozhatnak létre, amely elősegíti a vadon élő állatok védelmét.

ELNYELIK A SZÉN-DIOXIDOT

A fák egy fotoszintézisnek nevezett folyamatot használnak a szén-dioxid oxigénné történő átalakításához. A CO2-szint emelkedésével a fák szerves fegyverként szolgálnak az éghajlatváltozás ellen, így elősegítve a hosszabb életet a Földön.

SEGÍTIK AZ ÉLŐHELY MEGŐRZÉSÉT

A halak élőhelyeit súlyosan érintheti az erdőirtás. A talaj eróziója iszapot idéz elő, ami blokkolja a korallzátonyok virágzásához szükséges napfényt. A fák segítik a talajtakaró helyben tartását, ami tisztább vizet és egészségesebb halpopulációt jelent.

TÁMOGATOTT PROJEKTEK

Eden Reforestation Projects

A világ legnagyobb faültetéssel foglalkozó non-profit szervezete, amely segíti a szélsőséges szegénységet is, hiszen kifejezetten visszamaradott országokban szervez faültetéseket, ezzel munkát adva az ott élőknek.

Támogatott országok: Nepál, Madagaszkár, Haiti, Indonézia, Mozambik, Kenya

A szervezet tevékenységéről itt olvashatsz bővebben

MyForest közösségi erdők

Ez a magyar alapítvány egy olyan kezdeményezés, amely először Magyarországon, majd nemzetközi szinten kíván platformot létrehozni a földön található erdők számának megduplázása érdekében.

Támogatott ország: Magyarország

A szervezet tevékenységéről itt olvashatsz bővebben

4trees faültetések

Elhatároztuk, hogy 4 facsemetét ültetünk minden megvásárolt karkötő után. A szervezetekkel való együttműködés mellett rendelkezünk saját betelepítésre szánt földekkel, ahol mi magunk is végzünk faültetéseket. HRSZ: Szemenye 606, 603