FAÜLTETÉS

Minden magvásárolt karkötő után 4 fát ültetünk a nevedben.

Támogasd ebben te is projektünket, és segítsd környezetünk védelmét!

0 Fa
Eden Reforestation Projects
0 Fa
MyForest Közösségi Erdők

MIÉRT IS ANNYIRA HASZNOS A FAÜLTETÉS?

A TALAJ TERMÉKENYEBBÉ VÁLIK

A fák alapvető tápanyagokat és ásványi anyagokat szolgáltatnak, amelyek így a talajba kerülnek. Ezek táplálják a földet és támogatják a többi növény életét, ami lehetővé teszi, hogy az elhagyatott területek gyümölcsözővé válhassanak.

VÉDELMET NYÚJT AZ IDŐJÁRÁS ELLEN

A fák segítik a föld megóvását a szél eróziójától. Szélsőséges időjárási körülmények között a fák elfogják a szelet és az esőt, és olyan pajzsot hozhatnak létre, amely elősegíti a vadon élő állatok védelmét.

ELNYELIK A SZÉN-DIOXIDOT

A fák egy fotoszintézisnek nevezett folyamatot használnak a szén-dioxid oxigénné történő átalakításához. A CO2-szint emelkedésével a fák szerves fegyverként szolgálnak az éghajlatváltozás ellen, így elősegítve a hosszabb életet a Földön.

SEGÍTIK AZ ÉLŐHELY MEGŐRZÉSÉT

A halak élőhelyeit súlyosan érintheti az erdőirtás. A talaj eróziója iszapot idéz elő, ami blokkolja a vízi növények virágzásához szükséges napfényt. A fák segítik a talajtakaró helyben tartását, ami tisztább vizet és egészségesebb halpopulációt jelent.

TÁMOGATOTT PROJEKTEK

Eden Reforestation Projects

A világ legnagyobb faültetéssel foglalkozó non-profit szervezete, amely segíti a szélsőséges szegénységet is, hiszen kifejezetten visszamaradott országokban szervez faültetéseket, ezzel munkát adva az ott élőknek.

Támogatott országok: Nepál, Madagaszkár, Haiti, Indonézia, Mozambik, Kenya

A szervezet tevékenységéről itt olvashatsz bővebben

MyForest Közösségi Erdők

Ez a magyar alapítvány egy olyan kezdeményezés, amely először Magyarországon, majd nemzetközi szinten kíván platformot létrehozni a földön található erdők számának megduplázása érdekében.

Támogatott ország: Magyarország

A szervezet tevékenységéről itt olvashatsz bővebben

Hogyan zajlik az együttműködés?

A partnerkapcsolatok keretein belül havi szintű beszámolók alapján átutaljuk nekik az eladott termékek után járó összeget. A szervezetek oldalán megtekinthetőek bárki számára a pénzügyi kimutatásaik, így mi is garantálhatjuk, hogy a befolyt pénzt az utolsó centig a fák ültetésére fordítják.

Eden Reforestatin Projects beszámoló

Myforest beszámoló

Az összes havi riportunk elérhető

Gyakran ismételt kérdések

Ennek több oka is van. A visszamaradott országokban (Haiti, Kenya, stb.) jóval olcsóbb az élet, mint hazánkban, így a facsemeték költsége, és a munkaerő is. Másrészt az Eden Reforestation Project a világ legnagyobb faültetéssel foglalkozó szervezete, és a hatalmas infrastruktúra miatt rendkívül költséghatékony a működésük.

Természetesen. A MyForest vállalja, hogy az ültetést követő 10 éven keresztül gondozza a facsemetéket, hogy azok valóban életben maradjanak és ellássák feladatukat a klímaváltozás elleni harcban.

A MyForest alapítvány projekt alapon végez faültetéseket, az eddigi projekt Baranya megye, Erzsébet település 029/9 beerdősítése volt, most azonban

A fa fajtáját mindig a talaj határozza meg, de minden esetben őshonos fák kerülnek elültetésre.

Sajnos a nyomonkövetésre még nem tudtunk kialakítani megoldást. Ennek ellenére igyekszünk minél több információt megosztani Facebook oldalunkon az eredményeinkről és az ültetésekről.

4trees faültetések

Elhatároztuk, hogy 4 facsemetét ültetünk minden megvásárolt karkötő után. Az ígéretünk megtartásához együttműködünk két faültetéssel foglalkozó szervezettel is:

Eden Reforestation Projects: Ez a szervezet a fák ültetése mellett segíti a szélsőséges szegénységet, hiszen kifejezetten visszamaradott országokban szerveznek faültetéseket, ezzel munkát adva az ott élőknek.

MyForest Közösségi Erdők: Egy magyar alapítvány, akik Magyarország területén szerveznek faültetéseket.